Hoppa till innehållet

RBM Noor med stålunderrede får prestigefylld utmärkelse från red dot design award: ”best of the best”

2013-06-01

Den nya stolen från Scandinavian Business Seating, RBM Noor med stålunderrede, får högsta betyg i världens största internationella designtävling, ”red dot: best of the best”. RBM Noor får utmärkelsen i kategorin produktdesign.

”Vi är mycket stolta att ta emot red dot: best of the best. Genom den här utmärkelsen bevisar vi att kontinuerligt nyskapande är en absolut förutsättning för att komma i åtanke till den här typen av pris. Vår designfilosofi hjälper oss att skapa nya, hållbara produkter och den här prestigefyllda utmärkelsen är oerhört sporrande och ger oss ny kraft i vår ständiga strävan efter perfektion”, säger Scandinavian Business Seatings VD Lars I. Røiri.

Samtidigt som modellen med stålunderrede får utmärkelsen ”best of the best” får hela RBM Noor-serien red dot award för sin originella kombination av design, komfort och hållbar tillverkning. RBM Noors framgångar är ännu ett exempel på hur Skandinavisk design blivit en ledande trend på världsmarknaden för inredningsdesign.

Red dot design award är en av världens mest ansedda designtävlingar. Utmärkelsen är internationellt erkänd som en kvalitetsstämpel för utmärkt design och nyskapande. 4 662 produkter, 1 865 designers, arkitekter och företag från 54 länder deltog med sina aktuella designer i de 19 olika kategorierna i ”red dot award: product design 2013”. Den bästa produkten inom varje kategori får den prestigefyllda utmärkelsen ”red dot: best of the best”. Vinnarna av red dot design award utses av en internationell jury som bedömer varje enskild produkt med utgångspunkt i fem egenskaper: innovation, funktion, ergonomi, miljö och användarvänlighet.

RBM Noor är resultatet av ett givande samarbete mellan tre skandinaviska designteam som tillsammans med Scandinavian Business Seatings eget designteam har skapat denna dynamiska nya stol. Gränslös kreativitet, inte bara i varje enskild designers arbete utan även i sättet att samarbeta, krävdes för att formge en stol som kunde uppfylla Scandinavian Business Seatings höga ambitioner för den här produktserien.

”RBM Noor är vår första produkt som skapats genom ett samarbete mellan flera designstudior. Det enorma energiflödet och innovativa metoderna hos de tre skandinaviska designstudiorna Form Us With Love (SV), StokkeAustad (NO) och Susanne Grønlund (DK) var en fröjd att bevittna. Både deras och vårt internationella designteams engagemang har varit helt fantastiskt under arbetets gång – och nu kan vi skörda frukten av vårt arbete”, sammanfattar Lars I. Røri.

RBM Noor är utformad för att passa in i matsalar, konferensrum, möteslokaler och skolor och finns i en mängd varianter och färger. Modulkollektionen består av åtta modeller med fyra basalternativ, två typer av skal, polypropylen och 3D-paneler, armstöd som tillval samt olika klädselalternativ. RBM Noor uppfyller alla de högt ställda kvalitetsstandarderna från Scandinavian Business Seating och är ett verkligt enastående exempel på miljövänlig design.

Scandinavian Business Seating
Projektledare
Carina Jonsson
Tlf.: +47 94 53 49 00
carina.jonsson@sbseating.com
 

House of Communication
PR Account Manager
Annette Hoff
Tlf.: +47 97 14 78 22
hoff@houseofcommunication.com

Produkten har lagts till